Klein wonen

Bovenstaande afbeelding is van Pod Idladla ontworpen en gemaakt in Zuid-Afrika. Het is een prefab huis systeem gebouwd door het koppelen van units van 17 vierkante meters. Het aantal en de functie daarvan worden bepaald door de wensen van de koper.

Het is een prachtig voorbeeld van wat in Nederland bekend staat als “klein wonen”.

De tiny house movement en andere kleine woonvormen zijn ontstaan als  een tegenbeweging. (Kuit, 2015). Dit wordt ook wel een “shift” genoemd volgens Justien Marseille. Sinds 1950 is de oppervlakte van de gemiddelde woning toegenomen. Er ontstonden grote pompeuze huizen, maar werden we er gelukkig van? Kennelijk was er reden genoeg om deze tegenwaartse trend te laten ontstaan. Artikel door Mirrinte Elfferich

 bj

Andere voorbeelden van klein wonen in Bijzondere huizen